Skip to Main Content
  • Dansk 
  • English 
  • Linde
  • Om os
  • Job i Linde (tidligere AGA)
  • Downloads
  • Linde, Making our world more productive Linde, Making our world more productive
  • Industrielle gasser
    Danmark

  • Bestil Konto Kurv
  • Home
  • Hjem
  • Shop
      • Gas
      • Udstyr
      • Propan
      • Forbrugsvarer
      • Specialgas
      • Medicinske gasser
      • Medicinsk udstyr
      • Levering
  • Industrier
      • Akvakultur
        • Innovationscenter for fiskeopdræt og vandbehandling
      • Bilbranchen
      • Byggeri
        • Propan og opvarmning
      • El og energi
        • Biomasse og biobrændstof
        • Flydende naturgas – LNG
        • Vindkraft
      • Elektronik
        • LED Solid State Lighting
        • Photovoltaics
        • Crystalline Silicon Photovoltaics
        • Thin-Film Silicon Photovoltaics
        • Semiconductors
        • Materials & Technologies for Semiconductors
        • TFT-LCD
        • Wafer & Polysilicon
      • Farmaci og bioteknologi
      • Føde- og drikkevarer
        • Drikkevarer
        • Mejeri
        • Bageri og tørrede fødevarer
        • Frugt og grønsager
        • Fisk og skaldyr
        • Kød (okse, svin, fjerkræ)
        • Olier og fedtstoffer
        • Færdiglavede og udbragte retter
        • Kultivering i drivhuse
        • Distribution af levnedsmidler
      • Glas
      • Plastics & Rubber
      • Healthcare
      • Kemikalier og raffinering
        • Finkemikalier og specialkemikalier
        • Base- og petrokemikalier
        • VOC Abatement & Solvent Recovery
      • Laboratorier
      • Metalindustri
      • Miljø
        • Geologisk CO2-lagring
      • Offshore
        • Offshore Contacts
      • Papirmasse og papir
      • Restauranter og barer
      • Rumfart og forsvar
      • Skibsbygning
      • Stål og metaller
        • Aluminiumsindustrien
        • Støberi
        • Varmebehandling
        • Stålindustrien
      • Transport & Logistik
  • Gasser og udstyr
      • Atmosfæriske gasser
      • Biogas
      • Brint
      • Bulk gasser
        • Argon Ar
        • Kuldioxid CO2
        • Nitrogen N2
        • Oxygen O2
      • Sporing af gasflasker
      • Design og konstruktion
      • Emballerede kemikalier
      • Farmaceutiske gasser
        • Fluid Temperature Control
        • Vapour Emission Control
      • Fiskeopdrætsudstyr
        • SOLVOX produktlinjen
        • Backupkabinet
        • Doseringskabinet
        • Rotameter
        • Keramiske diffusorer
        • Diffusionsslange
        • Oxygenopløsere
        • Håndholdt oxygenmåler
      • Flydende naturgas (LNG)
      • Forbrugerprodukter
      • Frysere og cryobeholdere
        • Levnedsmiddelfrysere
        • CRYOLINE CF
        • CRYOLINE CS
        • CRYOLINE CW
        • CRYOLINE MT
        • CRYOLINE PE
        • CRYOLINE SC
        • CRYOLINE SI
        • CRYOLINE TI
        • CRYOLINE XF
        • Fødevaresikkerhed og hygiejne
        • Laboratoriefrysere
      • Gasdetektorer
      • Gasser og kemikalier til elektronik
      • Hardware til central gasforsyning
        • Installationer & Manifolds
      • Helium
        • Ballonhelium
      • Installation af distributionssystemer
      • Kølemidler
        • Naturlige kølemidler
        • HFC-gasser (hydrofluorcarbongasser)
        • HFO-gasser
        • Miljø og regulativer
        • Transportkøling
      • GENIE letvægtsflaske
        • Hvorfor skifte til GENIE?
        • GENIE ViPR letvægtsflaske
        • Ekstraudstyr til GENIE
        • GENIE videoer
        • Bestil GENIE
      • Levering
        • Gas i flasker
        • Bulkforsyning
        • Tonnage
      • Hydrogen
      • LINDOFLAMM Specialbrændere
      • Levnedsmiddelgasser
        • BIOGON C
        • BIOGON N
        • BIOGON O
      • Medicinsk udstyr
      • Medicinske gasser
      • Propan
      • Svejse- og skæregasser
        • Brændgasser
        • Lasergasser
        • Plasmagasser
        • Den rigtig beskyttelsesgas
        • ODOROX oxygen tilsat duftstof
      • Svejse- og skæreudstyr
        • SMOOTHFLO regulatorer
        • PROSAVER
        • X11 PRO serien
        • X21 PRO Serien
      • Specialgasser og udstyr
      • Tøris
      • Viden om gasser
        • Properties of Hydrogen
        • Solutions of Hydrogen
  • Processer
      • Additive manufacturing
      • Analyser & instrumentering
        • Sporbarhed
      • Beskyttende og kontrollerede atmosfærer
        • Karbonisering
        • Bedøvelse med kontrolleret atmosfære (CAS)
        • Gødning med kuldioxid
        • Dosering af flydende nitrogen
        • Pakning i beskyttende atmosfære (MAP)
        • Oxygenering inden for akvakultur
      • CIRRUS Vapour Emission Control
      • Farma- og bioteknologi
      • Fiskeopdræt
        • Innovationscenter for fiskeopdræt og vandbehandling
        • SOLVOX CV
        • SOLVOX Stream
        • SOLVOX OXYSTREAM
      • Fremstilling af papirmasse og papir
      • Frysning og køling
        • Kryogen kondensation
        • Slaggekøling
        • Frysning og køling af fødevarer
        • Jordfrysning
        • Køling under transport
        • Køling til metalfremstilling
        • Termisk sprøjtning
        • Hurtig nedkøling
        • Kryogenafgratning
        • Krympepasning
        • Køling af beton
      • Inertering
        • Tankdækning for fødevarebranchen
        • Tankdækning til den kemiske industri
        • Flufning
        • Skylning for fødevarebranchen
        • Skylning til den kemiske industri
        • Gennembobling for fødevarebranchen
        • Gennembobling til den kemiske industri
        • Omrøring
        • Stripning
      • Installationer & Manifolds
        • Hardware til central gasforsyning - industri
      • Kemisk genindvinding
      • Køling
      • Køling af højtryksslanger
      • Kryogen opbevaring
      • Lysbueprocesser
      • Nitrogen i dæk
      • Opskumning
      • Petrokemisk behandling og raffinering
        • Brintanvendelser
        • Iltberigning i Claus-anlæg
        • Iltberigning i FCC-enheder
        • Delvis iltning
      • Polyurethanskum
      • Proceskemi
        • Acetylen til kemisk syntese
        • Hydrogenering af olie og fedt
        • Omrøring
        • Gas/væske reaktioner
        • Reaktor- og proceskøling
        • Heterogene iltninger
        • pH-regulering
      • Rengøring, polering og slibning
        • Rengøring med tøris
        • Kryogenformaling
      • Skæring
        • Flammeskæring
        • Laserskæring
        • Plasmaskæring
      • Smeltning og opvarmning
        • Smelteovne
        • Aluminiumsmeltning
        • Opvarmning af støbeskeer
        • Opvarmning til metalfremstilling
        • Glasformning og glasbearbejdning
        • Glassmeltning
      • Støbning, skumning, formning og ekstrudering
        • Vulkanisering af dæk
        • Skumekstrudering
        • Indvendig ekstruderingskøling
        • Sprøjtestøbning
        • Blæsestøbning
      • Svejserelaterede processer
        • Hårdlodning og blødlodning
        • Flammeopvarmning
        • Flammehøvling
        • Termisk sprøjtning
        • Flammeretning
        • Flammerensning
      • Svejsning
        • Gassvejsning
        • Avancerede svejseprocesser
        • Plasmasvejsning
        • TIG-svejsning
        • MIG-hårdlodning
        • Lasersvejsning
        • MIG/MAG-svejsning
      • Water and Wastewater Treatment
        • Rensning af spildevand
        • pH-regulering
      • Varmebehandling
  • Services
      • Administrativ effektivitet
        • AGA Online
        • ACCURA Gas Management
        • Chippen i AGA's gasflasker giver orden i dit regnskab
      • Process Know-How
        • AVANTO Food Services
        • Skæring, svejsning og opvarmning
        • Varmebehandling
      • Kvalitet og sikkerhed
        • Gascertifikater
        • Service og vedligehold
        • Sikkerhedskurser
        • Gasinstallationer
        • Design & Engineering
        • Sikkerhedsgennemgang
      • Forsyningssikkerhed
        • SECCURA automatisk gasforsyning
        • Ekstra leveringsservice
        • CRYO Service
  • Sikkerhed
      • Politikker
      • Sikkerhedsdatablade
      • Etisk kodeks
      • Miljø og energi
      • Flaskesikkerhed
        • Håndtering af flasker
        • Identificering af flasker
        • Installation af distributionssystemer
        • Opbevaring af Gasflasker
        • Transport af Flasker
        • Acetylen: Sikker transport og håndtering
      • Sikkerhedskurser
      • Sikkerhed i forbindelse med kryogen væske
      • Sikkerhedsudstyr
        • Råd om gasudstyr
      • Sikkerhedsservice
      • Gas risici
        • Brændbare Gasser
        • Inerte Gasser
        • Oxygen
      • REACH
      • PCG og EIGA brancheorganisationer
  • Kundeservice
      • Bliv kunde hos Linde
      • Linde online shop
      • PartnerNet
      • LeverandørService
      • Find Linde (tidligere AGA) depot
      • Nødstilfælde
      • Aftaler og betingelser
        • Lejeaftaler
        • Leje af flasker
        • Salgsbetingelser
      • Kontakt Kundeservice
      • Sådan afgiver du en ordre
      • Hvordan skal dine gasser leveres?
      • Online værktøjer
        • Gas Calculator
        • Pure Gas Finder
        • Gas Guide app
        • Smartphones Aquaculture App
        • CAS Listing
      • FAQ
      • SAP Ariba Network
        • Ariba Training Material
        • FAQ Ariba
  • Nyheder & Presse
      • Eksternt presserum og mediekontakter
      • Nyheder
      • Linde Stories
      • Online værktøjer
      • Kundereferencer
        • Silicium wafer produktion hos danske Topsil
        • Husqvarna
        • Finsk Røde Kors' blodservice
        • Svensk virksomhed svejsecertificering
        • Norske OSO Hotwater
        • Wrenchmonkees
        • Højbjerg Maskinfabrik
        • Novozymes A/S
        • ASM Foods
        • Carelian Caviar
        • Naoi Group
        • Drammen kjøkken KF
        • Vikentomater
        • Sigerfjord Fisk
        • SMP Parts
  • Find Linde depot
  •  
  • Language
    • Dansk
    • English
  • Linde
  • Om os
  • Job i Linde (tidligere AGA)
  • Downloads
  • Nyheder & Presse
  • Eksternt presserum og mediekontakter
  • Nyheder
  • Linde Stories
  • Online værktøjer
  • Kundereferencer
    • Silicium wafer produktion hos danske Topsil
    • Husqvarna
    • Finsk Røde Kors' blodservice
    • Svensk virksomhed svejsecertificering
    • Norske OSO Hotwater
    • Wrenchmonkees
    • Højbjerg Maskinfabrik
    • Novozymes A/S
    • ASM Foods
    • Carelian Caviar
    • Naoi Group
    • Drammen kjøkken KF
    • Vikentomater
    • Sigerfjord Fisk
    • SMP Parts
  • Nyheder & Presse
  • Kundereferencer
  • Naoi Group

Japanske smagsstoffer til de svenske smagsløg

Hvordan fastholder man den delikate smag af det japanske køkken i et frosset produkt? Kan man masseproducere mad uden at gå på kompromis med kvalitet og fødevaresikkerhed? Og er det muligt at skabe et produkt til det svenske marked, der respekterer de mangeårige traditioner i den japanske madkultur? Disse er blot nogle af de spørgsmål, der blev stillet, da Linde (tidligere AGA) besøgte sin kunde Naoi Group - en japansk mad producent baseret i Stockholm.

Naoi Group blev grundlagt af Kyoko Naoi i 1986, og virksomheden leverer autentiske, japanske retter til det svenske marked. Virksomhedens speciale er japanske dumplings eller gyoza, som den producerer i sit nyligt tilbyggede, ultra-moderne anlæg i Vällingby, lige uden for Stockholm.

Naoi fortæller, at hun flyttede til Sverige i 1982, og at hun tidligere har arbejdet som stewardesse. Hun blev ramt af manglen på friske japanske produkter i hendes nye land, og det tog ikke lang tid for hende at starte sin egen virksomhed, som importerede japansk mad. 

I 25 år har Naoi Group importeret produkter til sushi-barer og restauranter, før virksomheden startede sin egen produktion og fik indflydelse på dagligvarehandlen i 2007. I dag fokuserer virksomheden udelukkende på sin in-house produktion af japansk mad til svenske restauranter, grossister og forbrugere.

En ting, som alle ti medarbejdere i Naoi Group har til fælles, er deres kærlighed til mad. På denne særlige aften, mødes nogle af dem til en smagning. Emnet: En ny laksedumpling, der er under udvikling.

Salgschefen Hans Filippi er uddannet kok og startede hos Naoi Group i 2007.

"Vi er en meget international gruppe, der repræsenterer mange forskellige kulturer", siger han. "Mangfoldigheden er virkelig nyttig, når vi udvikler et nyt produkt, da vi er i stand til at få masser af forskellige smagsløg involveret i at teste de nye opskrifter."

Lisa Green, som er Naoi Groups chef for kvalitet og fødevaresikkerhed, er en lidenskabelig madelsker, der flyttede til Stockholm fra Akron, Ohio, i USA, for 23 år siden.

"Noget, der virkelig slog mig ved de nordiske lande er, at folk her virkelig elsker mejeriprodukter og saucer", siger Green.

"Søde saucer er meget mere udbredt i Nordeuropa, end hvor jeg kommer fra", siger Naoi, og er enig. "I Japan bruger vi mirin eller risvin i madlavningen, så det er egentlig ikke nødvendigt at tilføje en sød sauce eller servere en dessert."

"Det eneste, vi taler om i denne virksomhed er mad - hver dag, hele tiden", griner Filippi.

Selvom Naoi Group også producerer edamame-bønner (umodne sojabønner i bælg) og yakiniku (en japansk ret lavet af grillet kød), er virksomhedens specialitet dumplings.

Naoi Groups eget mærke, MenMen dumplings, er baseret på en traditionel japansk gyozaopskrift. De indeholder en lille mængde sojasauce og salt, og bliver typisk serveret med en sauce baseret på sojasovs og eddike. MenMen dumplings bliver dampet, før de fryses ned, og de kan steges, tilberedes i mikrobølgeovnen, dampes eller koges i suppe direkte fra fryseren.

Green forklarer, at deres dumplings er fremstillet udelukkende af friske råvarer og indeholder ingen kunstige konserveringsmidler. Desuden siger hun, at alle sorter af dumplings har et højt vegetabilsk indhold, og at selv køddumplings faktisk er fyldt med næsten 80 procent friske grøntsager.

"Hvidkål er en fantastisk ingrediens med sit høje indhold af antioxidanter, mens vandkastanjer tilføjer en god sprødhed til konsistensen", siger hun.

Naoi tilføjer, at dumplings er en fødevare, der er perfekt egnet til at blive frosset ned - en proces, der sker på Naoi Group ved hjælp af en Merlin MT kryogen tunnelfryser leveret af Linde (tidligere AGA).

I 2014 igangsatte Naoi Group et projekt for at ombygge sit anlæg i Vällingby. Dette har resulteret i en fuldstændig automatiseret produktionsproces, med undtagelse af emballagen, som stadig sker med håndkraft. Linde (tidligere AGA) har været involveret i at støtte ombygningen af anlægget fra start til slut - ikke mindst igennem installationen af den nye tunnelfryser, som har været i brug siden maj i år.

Lars-Åke Hansson, Linde (tidligere AGA)s Account Manager med ansvar for Naoi Group, forklarer, at denne type fryser sikrer et frosset produkt af høj kvalitet samt energieffektiv drift, sammenlignet med andre typer lignende nitrogen og koldluft frysere.

Den otte meter lange tunnelfryser får sin frysekapacitet fra flydende nitrogen. Fryseren forsynes med flydende nitrogen fra en vakuumisoleret gastank. Den flydende nitrogen tilføres via et vakuumisoleret rør. Mængden af nitrogen, der tilføres, afhænger af, hvor kold fryseren skal være og hvor meget produkt der kommer ind i frysetunnelen.

Hansson forklarer, at Linde (tidligere AGA) har gennemført omfattende tests på Naoi Groups produkter på deres testfaciliteter i Helsingborg.

Vi beder typisk nye kunder om at give os prøver af deres produkter, så vi kan teste dem for at finde den bedste fryserløsning til deres behov", siger han.

I 2015 blev tre forskellige slags MenMen dumplings testet på Linde (tidligere AGA)s facilitet.

"Ved at opvarme deres dumplings til en realistisk produktionstemperatur og derefter fryse dem ned, var vi i stand til at fastslå Naoi Groups behov med hensyn til størrelsen af tunnelen, samt forbruget af flydende nitrogen, siger Hansson.

Det tager i øjeblikket mellem 11 og 13 minutter for dumplings at passere igennem tunnelen, afhængigt af fyldet. På denne tid bliver en dumplings temperatur reduceret fra +85 °C til -18 °C.

Hansson forklarer, at det ville være muligt at nedfryse dumplings hurtigere, men at Naoi Group valgte denne proces for at opretholde formen af deres dumplings.

"Med Linde (tidligere AGA)s fryseteknologi sker processen meget hurtigt for ikke at give tilstrækkelig tid til, at strukturerne inde i maden bliver brudt ned", siger Hansson. "Dette forhindrer væsketab og reduktion af smagen, der ellers ville kunne forekomme i en langsommere fryseproces."

"I stedet bliver hele smagen sikkert indkapslet inde i de færdige dumplings", afslutter han.
 

    • Facebook Social Media icon
    • LinkedIn Social Media icon
    • YouTube Social Media icon
    • Instagram_Social_Media_icon
    • Sitemap
    • Betingelser for brug
    • Juridisk meddelelse
    • Databeskyttelse
    • Cookiepolitik
    • Indstillinger for cookies
  • © Linde 2021