I fødevareindustrien er det en udfordring at nedkøle flydende madvarer, som for eksempel supper og saucer, hurtigt nok til at reducere risikoen for bakteriel vækst før distribution. For at løse dette lancerer AGA nu ACCU-CHILL® Sauce Cooling med patenteret kryo-injektionsteknologi. ACCU-CHILL® SC lanceres i forbindelse med den igangværende FoodTech-messe i Herning, hvor den er kategoriseret som en tre-stjernet nyhed og desuden nomineret til FoodTech Product News & Award.
Med ACCU-CHILL® Sauce Cooling sprøjtes flydende nitrogen direkte ind i levnedsmiddelproduktet. Produktet afkøles på få sekunder, hvilket er meget mere effektivt end traditionelle kølemetoder. "ACCU-CHILL® SC sikrer, at saucer og supper holder både smag, tekstur og kvalitet bedre end med traditionelle kølemetoder", siger Flemming Kay, chef for Food Industries i AGA i Danmark.
Undgår varme- og ”cold-spots”
Som navnet antyder, injicerer ACCU-CHILL® SC det kryogene kølemiddel direkte i suppen eller saucen. Den direkte kontakt mellem produktet og det kryogene kølemiddel giver den hurtigste og mest effektive energi-overførsel af alle løsninger, der er til rådighed i dag. "Denne løsning giver producenter og dagligvareforhandlere meget større fleksibilitet med hensyn til holdbarhed, distribution og ikke mindst madspild," siger Kay.
Energioverførslen fordeles jævnt over hele batchet. Dette eliminerer risikoen for varme- og ”cold-spots”, som normalt er forbundet med andre køleløsninger. Operatøren kan forudindstille de ønskede parametre (tid, temperatur eller drejningsmoment). ACCU-CHILL® SC regulerer automatisk det kryogene flow for at opnå nøjagtige og konsistente temperaturer.
Fordele ved ACCU-CHILL® SC
- Hurtig køling giver hurtigere produktionscyklus
- Forbedret produktkvalitet
- Energieffektiv
- Lav vedligeholdelse, nem at rengøre (medmindre vand og nedetid er påkrævet)
- Øget kontrol og fleksibilitet i fremstillingsprocessen
- Mindre affaldshåndtering