Der er to hovedårsager til at bruge flydende kvælstof – stoffets evne til at fryse ingredienserne ned og den dramatiske effekt, der opstår, når man laver isen.
“Fordelene ved at bruge flydende kvælstof er den superhurtige nedfrysning, den imponerende tågeeffekt, kvælstoffet skaber, og selve slutproduktets bløde tekstur. Det skyldes, at iskrystallerne i isen forbliver meget små på grund af det flydende kvælstofs ekstremt lave temperatur. Desuden behøver vi ikke bruge kemikalier, når vi laver vores is, så vi opnår en naturlig, ægte smag,” påpeger Kaili Adamson.
Det flydende kvælstof er også nemt at transportere, så Udu kan tilbyde en praktisk mobil løsning, der gør det nemt at komme omkring til virksomheds- og private arrangementer.
Kaili Adamson forklarer, at brugen af flydende kvælstof kræver, at man overholder en række meget konkrete sikkerhedsforanstaltninger. For at sikre, at ingen kommer til skade i forbindelse med håndteringen af det flydende kvælstof, må det ikke hældes op manuelt. I stedet doseres det med en særlig anordning, og den person, der betjener den, skal være iført sikkerhedsbriller og -handsker.
Indtil videre har Udu udviklet mere end 30 forskellige smagsvarianter af deres is, men der er ikke nogen fast menu, og kunderne kan også bede om deres egne varianter baseret på personlig smag. Udu foretrækker at bruge sæsonens lokale ingredienser og laver også vegansk is og is med alkohol.
“Vores is er mere end blot endnu et produkt. Det er en sanselig oplevelse for øjnene og smagsløgene. Til firmaarrangementer giver vi kunderne mulighed for at brande vores bod og bægre med deres eget navn og endda udvikle særlige smage, ofte baseret på deres egne produkter. Det er et fantastisk marketingværktøj for vores kunder,” runder Kaili Adamson af.
Tekst: Isabelle Kliger
Foto: Udu Nitrogen Ice Cream Bar