Carelian Caviar anvender et akvakulturanlæg på 8.000 kvadratmeter, bestående af omkring 50 store tanke. Betingelserne i tankene kontrolleres omhyggeligt med en række avancerede værktøjer. På tværs af alle bassinerne er der i alt 170 målepunkter, der giver vigtige oplysninger om vandforholdene, herunder temperatur, pH, nitrat, nitrit og ilt.
Opdræt af sunde fisk kræver vand af god kvalitet, hvor ilt og alle andre nøgleparametre opretholdes på det rigtige niveau. Størens overlevelse og sunde udvikling kræver, at betingelserne altid er helt rigtige. Carelian Caviar bruger også tanke, som er fyldt med rent og koldt vand, til det der kaldes “ren svømning”.
”Vores akvakulturanlæg ligger midt i det finske sødistrikt, og i den sidste fase af fiskeavlen før produktion bliver de anbragt i gennemstrømningstanke uden foder, fyldt med rent vand fra søen Saimaa. Det er det vand, der giver vores kaviar den unikke, fremragende smag,” forklarer Carelian Caviars produktionsmanager, Jani Rantula.
Mens alle parametrene er afgørende på deres egen måde, er flydende ilt den mest afgørende faktor for at holde fisken i live.
“Ilt er livsnerven i vores system, uden ilt er vores produktion umulig,” siger Rantula, der forklarer, at når der bliver recirkuleret vand gennem de 50 forskellige tanke, så skal der tilføjes ilt konstant.
“Iltniveauet er afgørende. Hvis det bliver for lavt, og faktisk også hvis det bliver for højt, så kan det have en skadelig indvirkning på fiskens vækst,” tilføjer han.